Невідомі розсилають фейкові листи від імені начальника Київської ОВА

Невідомі розсилають фейкові листи від імені начальника Київської ОВА

Невідомі особи розсилають фейкові листи від імені голови Київської обласної військово-цивільної адміністрації Руслана Кравченка. Про це він повідомив у своєму пості на Facebook.

Кравченко звернувся до поліції з проханням розслідувати цей випадок підробки документа та його підпису.

«До мене потрапив лист, який був написаний від мого імені одному з підприємців області. Весь лист був складений на "офіційному" бланку Київської обласної державної адміністрації, з нашою печаткою та як будто би мимовільно доданим моїм підписом. Відразу заявляю - це всього лише фейк!», - заявив Кравченко.

Кравченко також опублікував фотографію цього фейкового листа.

У листі йшлося про необхідність надати допомогу 114 бригаді Територіальної Резервної Операції в Україні за допомогою постачання необхідного військового обладнання. В переліку було зазначено біноклі, старлінки, квадракоптери, автомобілі, пристрої нічного бачення та інше.

«Не соромилися просити гроші - ці фальшиві листи закликали перерахувати 90 тисяч гривень на конкретний розрахунковий рахунок. Але шахраї промахнулися, оскільки підприємці Київщини знають, що як голова адміністрації я не працюю такими методами та не домагаюся допомоги військовим. Київському бізнесу не потрібно надсилати листи, щоб підтримувати ЗСУ. Місцеві райони, громади та благодійники самостійно активно надають необхідне для захисників» - зазначив Кравченко.

Кравченко нагадав, що з 2023 року Обласна військово-цивільна адміністрація виділила понад 571 мільйон гривень на допомогу військовим та заходи з підвищення обороноздатності. Він звернувся до Головного управління Національної поліції у Київській області з вимогою розслідувати цей випадок підробки документів та його підпису. Він також закликав усіх підприємців, які отримали подібне прохання, повідомити про це Київську обласну військово-цивільну адміністрацію та правоохоронні органи.

Кравченко зазначив, що аналогічні фейкові листи надсилаються не лише від його імені, але й від керівників інших районних державних адміністрацій Київщини.

«Розумію, що листи, які потрапили до мене, можуть бути не єдиними. Тому прошу всіх підприємців, хто отримав аналогічні прохання, повідомити про це Київську обласну військово-цивільну адміністрацію та правоохоронні органи. Разом повинні протистояти шахраям, які намагаються заробити на військових. Заробіток на війні та військових є злочином!» - підкреслив Кравченко.

Раніше повідомлялося, що главу Міністерства закордонних справ Великої Британії Девіда Кемерона обманув шахрай, який видаав себе за українського президента Петра Порошенка.

Читайте також: