Британія запропонувала схему передачі російських активів Україні

Міністр закордонних справ Великої Британії Девід Кемерон запропонував оформити передачу російських грошей Україні як позику з умовою виплати репарацій після закінчення війни. Він запропонував використати заморожені російські активи як гарантію. За словами Кемерона, це допоможе об'єднати країни G7 і ЄС та знайти шлях для передачі активів Україні.

Кемерон сказав, що якщо досягти угоди не вдасться, Велика Британія готова рухатися вперед з іншими союзниками. Він переконаний, що випуск облігацій допоможе зберегти репутацію Лондонського Сіті.

Сполучені Штати та їхні союзники заморозили мільярди доларів у російських активах у знак протесту проти вторгнення в Україну. Країни G7 досі обговорюють питання конфіскації активів ЦБ РФ. Більшість знерухомлених коштів перебуває в ЄС. Британський план більш радикальний, ніж пропозиції ЄС, які стосуються лише прибутків від заморожених активів ЦБ РФ.

"Є можливість використати щось на кшталт синдикованої позики чи облігацій, які фактично використовують заморожені російські активи як гарантію, щоб надати ці гроші українцям, знаючи, що ми їх повернемо, коли Росія виплатить репарації", – сказав міністр Кемерон.