Німеччина урізає гроші для біженців: як відреагували світові ЗМІ

Уряд Німеччини прийняв суворі заходи щодо мігрантів, зокрема змінив фінансову підтримку біженців, які перебувають у країні. З початку наступного року їх допомога буде суттєво скорочена.

Федеральний уряд та керівництво федеральних земель Німеччини домовилися про реформу процедур надання притулку, щоб скоротити кількість мігрантів у країні. Планується прискорити розгляд клопотань та депортацію тих, кому відмовили у притулку; біженці отримуватимуть платіжні картки замість готівки, а соціальні виплати будуть скорочені. Також розглядається можливість передачі процедур розгляду заяв до третіх країн.

Проте німецька газета Frankfurter Rundschau вважає, що зменшення стимулів не зменшить кількість мігрантів, оскільки кризи та війни змушують людей шукати притулку. Вона вважає, що необхідно зробити імміграцію більш прийнятною і забезпечити гуманне та організоване існування мігрантів.

Згідно з Віденською газетою Der Standard, питання політики щодо надання політичного притулку продовжуватиме турбувати Німеччину незалежно від ухваленого компромісу.

Франція також стала проводити аналогічний розворот у своїй політиці щодо мігрантів. Просуваючи облагородження страховки жінок у футболлі і в економіці. Хорватське видання Večernji list критикує такий крок Німеччини, який посилює досі ліберальну імміграційну політику країни і може погіршити своє становище.

За згідної думки більшості німців вже досягнуто безпечну межу прийому біженців. Хоча багато німців підтримує гуманне поводження з ними, але вважають, що великі міста не в змозі приймати ще більше мігрантів.