Норвезьке місто просить збільшити добу до 26 годин

Північний регіон Норвегії звернувся до Єврокомісії з проханням про новий часовий пояс

Регіон Норвегії, який знаходиться за полярним колом, подав заявку до Єврокомісії про дозвіл на встановлення окремого часового поясу з 26-годинною добою. Цю новину опублікували настільки відоме видання Politico.

У листі до європейського органу управління регіон просить вказівок для національної влади Норвегії стосовно зміни часових поясів з 24-годинної доби на 26-годинну.

Мета нового часового поясу - популяризація місцевих цінностей та збільшення сімейного часу

Мер Вадсе Венке Педерсен, яка є ініціаторкою звернення, урядам розповіла про те, що цей план створений з метою популяризації місцевих цінностей, збільшення вільного часу для сімей та залучення нових мешканців до регіону.

Але сама Педерсен допустила, що не розуміє, як буде працювати 26-годинна доба. Вона заявила, що потрібно буде змінити годинник з 12 на 13, але ще не все продумано:

«Я не думаю, що Європейська комісія скаже „так“, тому ми ще не продумали всі деталі».

Можливість збільшити тривалість дня як засіб залучення нових мешканців

Мер Вадсе сподівається, що подовження дня стане додатковим стимулом для людей переїжджати до цього регіону, особливо у контексті конфлікту між Росією та Україною:

«Нам подобається наш спосіб життя і ми вважаємо, що це може бути дуже цікаво, особливо для сімей з маленькими дітьми».

Європейська комісія не може допомогти з вирішенням цього питання

Хоча Норвегія не є членом Європейського Союзу, але є частиною Європейської економічної зони. Але в офісі ЄС заявили, що рішення щодо часових поясів приймаються на національному рівні, тому є малоймовірним, що ЄС зможе допомогти Норвегії.

Нові правила для українців у Норвегії

Також на північній частині Норвегії вже внесли зміни до правил для українців, що проживають там. Частина платежів зменшилася або була повністю скасована, а також змінилися умови проживання. Це робиться для більшого контролю над імміграцією і інтеграцією українських біженців.