Росіяни змирилися із війною Путіна в Україні – Bloomberg

Росіяни гуртуються навколо прапора у знак підтримки вторгнення в Україну

Замість очікувань на тиск з боку міжнародних санкцій та ізоляції, багато росіян підтримують Путіна і його вторгнення в Україну. Такий стан справ став повсякденним для громадян країни-агресорки, які гуртуються навколо прапора замість протестів проти диктатора, повідомляє Bloomberg.

«Кремль використовує конфлікт з Україною, щоб змінити Росію, поєднуючи націоналізм із посиленням придушення інакодумства. У результаті Путін стикається з невеликим внутрішнім тиском на припинення війни, незважаючи на величезні військові втрати», - розповідає агентство.

Війна стала частиною життя росіян. Діти надсилають подарунки фронтовикам, вчителі на заняттях поширюють послання Кремля про те, що Росія у стані війни і мусить захищатися від Заходу. Загалом війна проникла у всі верстви суспільства через медіа та навчання в школах.

Санкції і економічний дискомфорт не змінили настрої росіян, бо вплив на рівень життя занадто незначний. Опитування показують, що підтримка Путіна і війни в Україні серед населення залишається високою. Агентство зазначає, що влада створює відчуття стабільності та нормального життя, яке не відповідає дійсності.

Війна також відродила радянську звичку заявляти на людей, які висловлюють нелояльні відносно війни думки або повідомляти владу. Навіть серед еліти є боязнь потрапити під кримінальне переслідування, якщо вони критикуватимуть вторгнення в Україну.

Джерело: Bloomberg