Обмеження зйомки території України: Міноборони співпрацюватиме з однією з найбільших супутникових компаній

Міністерство оборони укладає угоду з супутниковою компанією для захисту території

Представники Міністерства оборони України провели зустріч з провідною світовою компанією, яка спеціалізується на супутникових зйомках. Ця компанія є єдиним постачальником фотозйомок усієї території планети з роздільною здатністю 3-5 метрів на протязі 24 годин.

Міністерство повідомило, що одним з основних питань на зустрічі було обговорення механізмів обмеження супутникових зйомок території України у разі введення воєнного стану. Крім того, Міноборони збирається продовжити контракт з компанією для замовлення актуальних знімків території України з метою забезпечення безпеки та оборони.

"Щодня наша територія знімається супутником. Цю інформацію може замовляти наш ворог через підставні компанії. Тому ми вдячні нашим партнерам за готовність підписати з нами меморандум та спільно знайти механізм обмеження використання знімків нашої території. Ми сподіваємося, що ця співпраця послужить прикладом для інших супутникових компаній. В умовах війни нам необхідно мінімізувати ризики використання зображень нашої країни ворогом", - підкреслила Катерина Черногоренко, заступник міністра оборони.

За її словами, Міністерство оборони вже розробляє міжнародні норми і правові механізми для протидії космічному розвідуванню у війні проти України.