Оборона Авдіївки: ЗСУ виконали три важливих завдання

Українські військові перешкодили планам ворога в Авдіївці

Керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко заявив, що українські військові зіпсували плани Росії, які вона планувала реалізувати до кінця 2023 року. За його словами, Росія планувала здійснити наступ зосени в Авдіївці та на всьому Східному фронті з метою вийти на адмінмежі Донецької області.

«Через вдалі й правильні оборонні дії українських військ уже зруйновані плани про те, що ворог може реалізувати до кінця цього року якісь свої оперативні задуми, тим паче стратегічні», – зазначив Мусієнко.

Також він пояснив, що завдання ЗСУ в Авдіївці виконані успішно, зокрема знищено велику кількість супротивника і змушено його перекидати підкріплення з інших напрямків. Також ворог не зміг атакувати широким фронтом на Сході і був змушений концентрувати свої сили на Авдіївському напрямку. Крім того, ворогу не вдалося змусити українські сили покинути Південь і рухатися на Схід.

«Це ті підсумки, які вже зараз можна робити, та вносити в актив нашому угрупованню, яке здійснює оборону Авдіївки», – підсумував Мусієнко.

Нагадаємо, раніше президент України Володимир Зеленський відвідав позиції українських військових в Авдіївці.