Обстріл Дніпра та черговий транш від МВФ. Головне за 3 липня

Обстріл Дніпра та черговий транш від МВФ.  Головне за 3 липня

Росіяни обстріляли Дніпро: є загиблі та поранені

Російські окупанти продовжують атакувати Україну. Сьогодні, 3 липня, вони обстріляли Дніпро за допомогою ракет і ударних безпілотників. Про це повідомив голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак. Зазначається, що внаслідок атаки виникло кілька пожеж і руйнувань.

За інформацією від «Суспільного», ракетно-дронова атака спричинила пошкодження торгового центру в Дніпрі, а також привела до пожежі біля одного з медичних закладів. У результаті цього інциденту загинули троє людей, а 18 отримали поранення, включаючи 14-річну дівчинку.

Президент Володимир Зеленський зазначив, що українську зброю може зупинити лише сучасна ППО та далекобійна здатність.

Країни НАТО погодили суму військової допомоги Україні на наступний рік - Reuters

За даними агентства Reuters, країни НАТО домовилися надати Україні 40 млрд євро військової допомоги у 2025 році. Лідери держав-членів Альянсу підпишуть відповідний документ на саміті, який відбудеться наступного тижня у Вашингтоні.

Раніше генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг просив країни Блоку зберегти рівень військової допомоги для України. Україна також сподівається отримати більше систем протиповітряної оборони від НАТО.

Україна отримала 2,2 млрд доларів від МВФ

Україна отримала 2,2 млрд доларів траншу від Міжнародного валютного фонду. Засоби були схвалені 28 червня. Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль. Він зазначив, що для отримання цього траншу Україна успішно пройшла четвертий перегляд програми з МВФ.

Окупанти у Скадовську почали відбирати житло українців без російських паспортів

Окупанти російської влади в Скадовську на Херсонщині розпочали процес "націоналізації" майна українців, які не мають російських паспортів. Щоб зберегти свою власну власність, вони повинні отримати російський паспорт та зареєструвати його у відповідному відомстві окупантів в Генічеську. Ті, хто протягом 30 днів не з'явиться з російським паспортом та правовстановлюючими документами, втратять свою власність.

Апеляційний суд залишив Тищенка під цілодобовим домашнім арештом

Апеляційний суд Києва залишив народного депутата Миколу Тищенка під умовою домашнього арешту. Ця вирок була прийнята після конфлікту Тищенка з ексвійськовим у Дніпрі. Він спробував оскаржити запобіжний захід, який був застосований проти нього 25 червня.

Держенергонагляд пояснив, чому відключення світла можуть різнитися з графіками

Голова Державної інспекції енергетичного нагляду України Руслан Слободян пояснив, що у випадках, коли неспівпадають графіки відключення світла і забезпечення електроенергії, споживачі повинні повідомити про це обленерго. Причиною різних графіків може бути аварійна ситуація або неполадки з автоматикою.

Читайте також: