"Очевидний успіх на півдні" – розкрили подробиці масштабної операції в Криму

Збройні сили України проводять масштабну операцію на півдні. Мета її послабити Чорноморський флот та послабити все угруповання ворога в Криму. Українська армія має успіхи. Про це в коментарі Gazeta.ua розповів військовий експерт Павло Лакійчук.

"Якщо ми говоримо про удари по тилах і штабах противника на окупованих територіях, то основна мета знекровлення ворожих сил. Крим це далекі тили. Дальня лінія логістики південного угруповання військ противника. А по-друге це місце базування Чорноморського флоту. Зараз Збройні сили фактично ведуть більш стратегічні контрнаступальні операції, які сконцентровані переважно на півдні. Також стратегічну операцію зі звільнення нашого моря і забезпечення транспортних коридорів до наших портів", сказав Лакійчук.

Удари по Криму мають подвійне значення, наголосив експерт.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"Операція проводиться досить тривалий час. Але перші зовнішні ознаки отримала після удару по Тарханкуту на День Незалежності. Потім була операція на "вишках Бойка", коли зрізали систему спостереження росіян. Потім "бавовна" в Євпаторії руйнація систем ППО, спостереження, розвідки. Коли утворився коридор, почався основний етап удари по заводах, аеродромах, штабах, складах. Поки противник не встиг відновити систему ППО, успіх очевидний. Удар по штабу Чорноморського флоту в інформаційному просторі сильно вибивається, але все це ланки однієї операції. Мета її послабити Чорноморський флот та послабити все угруповання ворога в Криму", додав Лакійчук.

У ніч на 13 вересня ракетним ударом у Севастополі знищили великий десантний корабель окупантів "Мінськ". Також ураження зазнав підводний човен "Ростов-на-Дону" і було пошкоджено обладнання судноремонтного заводу у Севастополі.

Сили оборони України знищили у Чорному морі катер окупантів типу КС-701 "Тунець".

Безпілотник вибухнув на російському аеродромі "Халіно" у Курській області. Є вбиті та поранені серед керівництва авіаційного полку.