Одна з європейських авіакомпаній частково призупиняє польоти через глушіння GPS Росією

Фінський авіаперевізник Finnair призупиняє польоти до естонського міста Тарту через глушіння GPS Росією. Згідно з пресрелізом компанії, безпека польотів завжди є основним пріоритетом, і тому, оскільки для посадки в Тарту потрібен сигнал GPS, авіакомпанія не може продовжувати польоти. Замість цього, Finnair планує впровадити альтернативне рішення для посадки, яке не залежатиме від сигналу GPS.

Нещодавно два літаки Finnair були змушені повернутися в аеропорт після вильоту з Гельсінкі до Тарту через перешкоди у GPS, що створює загрозу безпекі польоту. Міністри закордонних справ Естонії, Латвії та Литви звинуватили Росію у придушенні роботи GPS в Балтійському регіоні, що може призвести до авіаційних катастроф. Також інші літаки, що летять до і з Великої Британії, відчули глушіння глобальної системи позиціювання, і підозрюють у цьому Росію.

Ми приносимо вибачення за незручності, спричинені призупиненням польотів для наших клієнтів. Безпека польотів завжди є нашим головним пріоритетом, і оскільки для заходу на посадку в Тарту наразі потрібен сигнал GPS, ми не можемо летіти туди в разі перешкод GPS - Ярі Пааянен, операційний директор Finnair.

Читайте також:

  • Росія глушить GPS у Польщі та балтійському регіоні - ISW
  • Росія підозрюється у збоях в роботі GPS в Балтійському регіоні - міноборони Німеччини