Одна з областей дозволила працівникам ТЦК перевіряти документи у чоловіків

У Львівській області усім військовозобов'язаним зобов'язали мати при собі документи, що посвідчують особу, та військово-облікові документи. Таке рішення було прийняте на засіданні Ради оборони Львівської області 17 листопада. Відповідний наказ був виданий через три дні протягом дії воєнного стану.

Наказ передбачає, що всі військовозобов'язані віком від 18 до 60 років повинні мати при собі документи, що посвідчують особу, документи про прописку, а також військовий квиток або тимчасове посвідчення. Також наказ уповноважує співробітників ТЦК перевіряти наявність цих документів. Голова Львівської ОВА зазначив, що правоохоронні органи також будуть займатися контролем щодо дотримання цієї вимоги.

За останні роки в Україні було розслідовано близько восьми тисяч справ у зв'язку з ухиленням від призову в армію. Закарпатська область виявилась лідером за кількістю таких справ. Варто зазначити, що в даний час у країні триває загальна мобілізація і воєнний стан через російську агресію. Військовозобов'язані заборонені виїжджати за кордон, навіть якщо вони мають так званий "білий квиток".