Окупанти намагалися покращити тактичне положення на одному з напрямків – Генштаб

За 679-ту добу війни Росія нанесла 47 бойових зіткнень. Ворог випустив 6 ракетних та 42 авіаційних удари, а також здійснив 18 обстрілів залповим вогнем по позиціях наших військ та населених пунктах. Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

На Волинському та Поліському напрямках

Ситуація без суттєвих змін. Немає ознак формування наступальних угруповань. Збройні сили Білорусі виконують завдання в прикордонних районах з Україною.

На Сіверському та Слобожанському напрямках

Противник залишає військову присутність на прикордонних районах, здійснює диверсійну діяльність, обстрілює населені пункти з території РФ та зміцнює загородження вздовж кордону. Було проведено авіаційні удари в Мороховці та Колодязному. Також ворог обстрілює артилерією та мінометами понад 20 населених пунктів.

На Куп'янському напрямку

Противник не проводить наступальних дій. Відбулися авіаційні удари біля Петропавлівки, Кучерівки, Подолів та Новоєгорівки. Було обстріляно близько 10 населених пунктів.

На Лиманському напрямку

Окупанти не ведуть наступальні дії. Противник наніс авіаційний удар в районі Серебрянського лісництва та Терніва. Понад 10 населених пунктів були обстріляні з артилерії та мінометів.

На Бахмутському напрямку

Захисники відбили 4 атаки ворога біля Богданівки та Андріївки, де противник намагався покращити своє положення. Було завдано авіаційний удар біля Північного. Більше 10 населених пунктів були обстріляні з артилерії та мінометів.

На Авдіївському напрямку

Українські захисники відбили 9 атак ворога, які були спрямовані на Новобахмутівку, Авдіївку та інші населені пункти. Окупанти проводили штурми під авіаційним супроводом, але не змогли покращити своє положення. Також було завдано авіаційний удар біля Олександрополя. Більше 10 населених пунктів були обстріляні з артилерії та мінометів.

На Мар'їнському напрямку

Сили оборони продовжують стримувати ворога в Георгіївці та Новомихайлівці, де ворог намагається покращити своє положення за підтримки авіації. Більше 10 населених пунктів були обстріляні з артилерії та мінометів.

На Шахтарському напрямку

Ворог не здійснює наступальних дій. Було обстріляно близько 10 населених пунктів з артилерії та мінометів.

На Запорізькому напрямку

Українські захисники відбили атаку противника біля Роботиного, де окупанти намагалися відновити своє положення. Було завдано авіаційний удар біля Новодарівки. Понад 15 населених пунктів були обстріляні з артилерії та мінометів.

На Херсонському напрямку

Населені пункти Томарине, Новотягинка, Садове, Херсон, Чорнобаївка та Кізомис зазнали артилерійських обстрілів.

Ворог не відмовляється від наміру вибити наші підрозділи з плацдармів на лівобережжі Дніпра. За добу було проведено 8 безуспішних штурмів. Українські воїни продовжують утримувати позиції та завдають значних втрат ворогу.

Авіація Сил оборони бомбардувала 12 районів зосередження противника.

Ракетні війська завдали удару по 3 засоби протиповітряної оборони, 3 артилерійські засоби, станцію радіоелектронної боротьби та пункт управління противника.

2 січня, під час російської повітряної атаки, мобільні групи протиповітряної оборони знищили майже половину російських дронів і п'ятнадцятину крилатих ракет у Північній операційній зоні.

Консультант зі стратегічного управління, Стівен Копітс, вважає, що якщо Росія продовжуватиме зазнавати такі втрати в особовому складі, то можливо скоротити війну на цілий рік.