Окупанти під Авдіївкою готуються до "м'ясних атак" - ISW

За даними Інституту вивчення війни (ISW), російські війська готуються до проведення лобових атак під Авдіївкою. Для цього вони використовують загони піхоти "Штурм-Z", які складаються переважно зі штрафників.

Речник таврійського угруповання полковник Олександр Штупун повідомив, що російські війська готуються до проведення майбутніх штурмів під Авдіївкою без спорядження і техніки. Загони "Штурм-Z" тренуються для "м'ясних атак", коли російська піхота атакує без артилерійської підтримки.

Під час таких атак загони "Штурм-Z" зазнають значних втрат, втрачаючи від 40 до 70 відсотків особового складу за лічені дні. Ці підрозділи часто вводяться в бій до проведення розвідки або встановлення зв'язку із сусідніми підрозділами і намагаються евакуювати своїх поранених без артилерійського прикриття.

В результаті таких обставин загони "Штурм-Z" не досягають значних результатів і зазнають великих втрат. Вони фактично перетворюються на "сміття".

За інформацією Інституту вивчення війни (ISW), російські загарбники намірені атакувати Авдіївський коксохімічний завод, розташований на північ від міста. Вони зосередили там значну частину своїх сил.

Наразі Росія має 40 тисяч особового складу на Авдіївському напрямку і перекидає туди додаткові сили.