Окупанти вербували українських дітей для провокацій

Російські спецслужби звербували українських підлітків для проведення антисемітських акцій. За даними Служби безпеки України, це стосується не лише Житомирщини, але й міст Дніпро, Львів та Вінниця. Захоплення учасників групи здійснювалося за допомогою молодіжного праворадикального Telegram-каналу, створеного російськими спецслужбами. Отримані медіафайли потім розповсюджувалися закордонними ЗМІ як фейкові публікації для дискредитації України.

Один з прикладів - 15-річний школяр з Радомишля Житомирської області, якого змусили писати антисемітські написи на меморіальному знаку. У Дніпрі, Львові та Вінниці спецслужбам РФ також вдалося завербувати школярів, які закликали до вчинення актів вандалізму на пам'ятниках жертвам Голокосту.

Служба безпеки України розпочала кримінальні провадження у цих випадках. Крім того, вони закликають батьків стежити за дітьми та запобігати впливу ворожих спецслужб.

Тимчасово окуповане місто Токмак у Запорізькій області стає свідком виїзду співробітників російської ФСБ. Це супроводжується забороною на виїзд на роботу на наступні дні. За словами начальника міської військової адміністрації, це може мати на меті підготовку провокацій в місті.