ООН назвала шокуючу цифру загиблих цивільних в Україні

В Україні було вбито 9 701 цивільного жителя від початку повномасштабного вторгнення Росії.

З 24 лютого 2022 року до 24 вересня 2023 року зафіксовано 27 449 жертв серед цивільних. Це число включає 9 701 убитого і 17 748 поранених, повідомляється у звіті ООН.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Також із 1 до 24 вересня 2023 року ООН зафіксувала 554 жертви серед цивільного населення в Україні.

Реальна кількість втрат серед цивільних осіб значно вища, оскільки отримання інформації з деяких місць, де тривають інтенсивні бойові дії, відбувається із затримкою.

"Це стосується, наприклад, населених пунктів Маріуполь (Донецька область), Лисичанськ, Попасна та Сєвєродонецьк (Луганська область), де, за повідомленнями, мали місце численні випадки загибелі або поранення цивільних осіб", наголошує ООН.

ООН уточнює, що серед загиблих 4521 чоловік, 2707 жінок, 289 хлопчиків і 237 дівчаток. Також стать 29 дітей і 1918 дорослих поки що не вдалося встановити.

Раніше в ООН встановили, що російські окупанти катували українців до смерті. Застосування тортур окупантами в районах, які вони контролювали, було широко поширеним і систематичним.

Спецкомісія ООН заявляла, що порушення, вчинені російськими військовими в Україні, включно із застосуванням тортур, можуть становити злочини проти людяності. Росії була надана можливість відповісти на звинувачення на слуханнях Ради ООН з прав людини, але жоден російський представник не прийшов.