Орбан назвав причину, через яку Угорщина не підтримуватиме Україну

Будапешт не буде підтримувати Київ у жодному питанні міжнародних відносин доти, доки Україна не відновить колишні права етнічних угорців на своїй території.

Зокрема, це стосується підтримки членства України в НАТО та ЄС. Про це перед парламентом своєї країни заявив прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан, пише The Guardian.

Ще до повномасштабного вторгнення Росії, у 2017 році, Угорщина заявляла, що блокуватиме зближення України з ЄС через проблему закарпатських угорців.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Тоді Україна ухвалила закон про освіту, згідно з яким мовою освітнього процесу в навчальних закладах є українська мова.

Також відповідно до освітньої програми можуть викладатись одна або кілька дисциплін двома і більше мовами державною, англійською мовою, іншими офіційними мовами Європейського Союзу.

Угорщина заявляє, що, за її словами, цей закон порушує права приблизно 150 тис. етнічних угорців на використання своєї рідної мови у сфері освіти.

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто звинуватив Європу у "глобалізації війни" в Україні.

За його словами, європейці нібито повинні були запобігти самій війні, тоді як натомість "ризики ескалації", навпаки, зростають, повідомляє Сhina Daily.

Він додав, що цілі санкцій, зокрема тиск на Росію, не були досягнуті, а конкурентоспроможність європейської економіки "падає з кожним днем".