Орбан перетворив Євросоюз на політичного заручника

Угорський прем'єр-міністр Віктор Орбан виявляє потужну антиукраїнську позицію і намагається завадити Україні у її шляху до Європейського Союзу. Він заявляє, що Україна не готова до членства в ЄС і порівнює її шанси з містом Мако в Угорщині. Ці дії Орбана викликають занепокоєння і потребують реакції.

Орбан також використовує свої повноваження в ЄС для блокування рішень та дискредитації більшості його членів. Це підштовхує ЄС до необхідності перегляду правила консенсусу. Організація не може дозволити собі бути блокованою відсутністю згоди однієї країни. Тому, можливо, потрібні зміни, наприклад, рішення приймається, якщо за нього проголосує не менше 75% членів.

Україна також стикається зі змушеним очікуванням від прогресу в ЄС і НАТО через антиукраїнську політику Орбана. Навіть факт того, що угорці на Закарпатті можуть навчатися угорською мовою до 11 класу, створює нові проблеми. Це може призвести до вимог про подвійне громадянство та національну автономію для угорського населення в Україні.