Останні ракетні удари по Україні. Журналісти потребують допомоги

Масові обстріли пошкодили приміщення ЗМІ та постраждали журналісти

За останні 5 днів через масовані російські обстріли пошкоджено редакційні приміщення у Харкові та Києві. Німецький телеканал ZDF також зазнав збитків, коли двоє його співробітників постраждали в Харкові. Однак журналіст у Львові та родина медійників у Києві також потерпіли від обстрілу. В результаті влучання приміщення в Києві підпалилася й квартира медійників, а в квартирі журналістки у Дніпрі пошкодилося скло від вікон.

Національна спілка журналістів України висловлює свою солідарність з постраждалими колегами. Ми вважаємо, що масові обстріли мирних міст є воєнним злочином Росії, який призводить до руйнувань та смертей.

Ми високо цінуємо мужність і професійну роботу всіх журналістів, які продовжують передавати новини з атакованих міст, таких як Харків, Запоріжжя, Одеса, Дніпро та Київ. Через мережу Центрів журналістської солідарності НСЖУ ми вивчаємо потреби постраждалих журналістів та редакцій, і найближчим часом надамо їм необхідну допомогу.

Ми збираємо свідчення постраждалих журналістів та інформуємо Європейську та Міжнародну федерації журналістів про їх ситуацію. Також ми закликаємо до створення міжнародного трибуналу для розгляду воєнних злочинів Росії проти журналістів і свободи слова.

Ми наголошуємо, що журналісти важливі і їхні права повинні бути захищені.

ПС. Серед ЗМІ, чиї приміщення пошкоджені, знаходяться Суспільне Харків, Українське радіо Харків, Медіагрупа "Об'єктив" (ТРК "Simon" у Харкові), а також медіапроєкт NV (сайт, журнал, радіо NV у Києві). Під час обстрілу готелю "Харків-Палац" постраждали співробітники німецького телегрупи ZDF - охоронець і перекладач. Внаслідок російського обстрілу у Дніпрі пошкодилося скло вікон у квартирі журналістки Дарини Сухоніс. В Львові голова інформагентства "Вголос" Павло Дак отримав травму голови.

Сім'я столичних телевізійників Олени і Віктора Сінкевичів волейб поламані під час обстрілу Києва. Вони втратили свою квартиру, речі та автомобіль.

Якщо у вас є можливість, ми просимо підтримати сім'ю телевізійників Сінкевичів, які залишилися безхатьками.

Номер картки Олени Сінкевич - 4149 6293 5817 0009