Палата представників оголосила імпічмент міністру внутрішньої безпеки США Майоркасу

Конгрес США оголосив імпічмент міністру внутрішньої безпеки

Палата представників Конгресу США оголосила імпічмент міністру внутрішньої безпеки Алехандро Майоркасу через його проступки під час керування південним кордоном США.

За даними CNN, республіканці стверджують, що Майоркас скоїв серйозні злочини та проступки під час керування південним кордоном США, хоча кілька конституційних експертів заявили, що докази не значні.

CNN зазначає, що дуже малоймовірно, що Майоркасу висунуть звинувачення в підконтрольному демократам Сенаті, хоча наразі республіканці Палати представників тиснуть на адміністрацію Байдена щодо відповідальності за ключове питання виборчої кампанії: кордон.

Джо Байден критикує дії республіканців

Президент США Джо Байден розкритикував дії республіканців та назвав їхні неконституційними, йдеться на сайті Білого дому.

За словами Байдена, Майоркас приїхав до США з родиною як політичний біженець й вже понад два десятиліття служить Штатам, маючи відзнаки в правоохоронних органах і на державній службі.

"Цей імпічмент вже одного разу провалився на двопартійному голосуванні. Замість того, щоб влаштовувати подібні політичні трюки, республіканці, які справді стурбовані станом кордону, повинні вимагати від Конгресу виділення більшої кількості прикордонних ресурсів та посилення прикордонної безпеки", - сказав Байден.

Джерело: Еспресо