Пентагон надасть усе необхідне Ізраїлю - Остін

За словами міністра оборони США Ллойда Остіна, Пентагон активно працюватиме на те, щоб забезпечити Ізраїль необхідними засобами самооборони та захисту цивільних.

За останню добу в результаті бойових дій загинули щонайменше 100 ізраїльтян, понад 1 тисяча отримали поранення. Офіційно підтверджена наявність 60 терористів у 14 різних місцях по всій країні, повідомляє Haaretz. При цьому, відповідаючи на запитання журналістів, Ллойд Остін не коментував дані щодо полонених у Секторі Гази.

Заступник керівника угруповання ХАМАС Салех аль-Арурі, в інтерв'ю Al Jazeera, повідомив, що бойовики захопили "велику кількість" ізраїльтян, зокрема старших офіцерів. Зараз цю інформацію не підтверджено офіційно, однак The Guardian повідомляє, що влада Ізраїлю поки не коментує заяву.

За даними посадовців із Сектору Гази, загибель 198 палестинців пов'язана з ізраїльськими авіаудари. Reuters передає цю інформацію. Наразі немає офіційних коментарів з боку Ізраїлю щодо цього питання.

7 жовтня, уранці, бойовики ХАМАС виконали масований ракетний удар по Ізраїлю, в результаті чого виникли пожежі в ізраїльських містах, а також були втрати серед населення. По всьому південному і центральному Ізраїлю оголошувалась повітряна тривога, а в містах Тель-Авів, Ашкелон, Явне і Кфар-Авів відчувалися сильні вибухи.

У відповідь на атаку на свої території, Ізраїльські військові розпочали операцію під назвою "Залізні мечі" проти ХАМАСу у Секторі Газа. Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) проводить удари по цьому району.