Перед Глобальним самітом миру. Швейцарія підготувала неприємний сюрприз біженцям

Перед Глобальним самітом миру. Швейцарія підготувала неприємний сюрприз біженцям

Швейцарія змінює правила надання тимчасового захисту громадянам України

Рада кантонів Швейцарії прийняла рішення, згідно з яким тимчасовий захист зможуть отримати лише українці з територій під контролем Росії або з регіонів з активними бойовими діями. Рішення ще має погодити нижня палата парламенту.

Парламент Швейцарії змінює правила надання тимчасового захисту громадянам України. Влада країни вирішила, що тимчасовий захист зможуть отримати лише ті українці, які походять з територій під контролем Росії або з регіонів з активними бойовими діями. Рішення ще має пройти голосування в нижній палаті парламенту.

Рішення Ради кантонів прийнято в той момент, коли до парламенту прибув спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук. Подальша доля пропозиції залежатиме від ухвали палати.

Рішення Ради кантонів Швейцарії щодо тимчасового захисту громадянам України передбачає, що цей статус зможуть отримати лише українці з територій, які знаходяться під короткочасним контролем Росії, або з регіонів, де ведуться активні бойові дії. Пропозицію ще має схвалити нижня палата парламенту.

Рада кантонів Швейцарії прийняла рішення щодо тимчасового захисту громадянам України. В результаті українці зможуть отримати статус тимчасового захисту лише у випадках, коли вони походять з територій під контролем Росії або з регіонів з активними бойовими діями. Проте, відповідне рішення ще має бути проголосоване в нижній палаті парламенту.

Рішення Ради кантонів Швейцарії щодо тимчасового захисту громадян України вимагає отримати статус S лише у випадку, якщо вони походять з територій під тимчасовим контролем Росії або з регіонів, де ведуться активні бойові дії. Про готовність палати прийняти рішення повідомив спікер Верховної Ради Руслан Стефанчук. Таке рішення ще має пройти перевірку в нижній палаті парламенту.

Рада кантонів Швейцарії вирішила змінити правила надання тимчасового захисту громадянам України. За рішенням Ради кантонів, тимчасовий захист зможуть отримати лише українці з територій під контролем Росії або регіонів, де ведуться активні бойові дії. Проте таке рішення ще має пройти голосування в нижній палаті парламенту.

Рішення Ради кантонів Швейцарії щодо тимчасового захисту громадянам України передбачає, що отримання статусу S буде можливо тільки для українців з територій під контролем Росії та з регіонів з активними бойовими діями. Рішення затвердить чи ні решта парламенту.

Рада кантонів Швейцарії проголосувала за зміни правил надання тимчасового захисту українцям. На статус S зможуть претендувати лише українці, які походять з територій під тимчасовим контролем Росії або з регіонів з активними бойовими діями. Проте ще потрібно голосування в нижній палаті парламенту.

Читайте також: