Зеленський, Стефанчук та Шмигаль зробили спільну заяву про початок переговорів щодо вступу до ЄС

Зеленський, Стефанчук та Шмигаль зробили спільну заяву про початок переговорів щодо вступу до ЄС

Україна офіційно розпочала переговори про вступ до Європейського Союзу.

25 червня 2024 року Україна оголосила про початок переговорів щодо вступу до Європейського Союзу, як повідомили Президент України Володимир Зеленський, Прем'єр-міністр Денис Шмигаль та Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук.

"Сьогодні - офіційне, фактичне, реальне відкриття переговорів про вступ України в Євросоюз", - заявив Президент Зеленський. Він підкреслив, що відтепер це вже впевненість - Україна обов'язково стане повноправним членом Євросоюзу.

За словами Прем'єр-міністра Шмигаля, початий формат міжурядових конференцій передбачає "роботу між нашою країною та представниками всіх країн ЄС над частинами майбутнього договору про вступ України".

Зазначивши, що Україна спробує це зробити швидше, ніж інші, Голова Верховної Ради Стефанчук наголосив на спільних інтересах нашої країни та всієї Європи.

Президент Зеленський підкреслив важливість цього моменту: "Коли на п'ятий день повномасштабної війни ми разом підписали заявку на вступ до Євросоюзу, багато хто казав, що це просто мрія. Але ми зреалізували цю мрію".

Завершуючи заяву, Зеленський додав: "Україна змінює все - і саме так, як потрібно для збереження Європи".

Читайте також: