"Перемога прямо залежить від нашої співпраці" - Зеленський зібрав у Києві міністрів країн ЄС

Перемога України прямо залежить від співпраці з Європейським Союзом.

Про це сказав президент Володимир Зеленський на засіданні міністрів закордонних справ держав - членів ЄС, яке відбулось у Києві.

"Я впевнений, що Україна та весь вільний світ здатні перемогти у цьому протистоянні (перемога над російським агресором. - Gazeta.ua). Але наша з вами перемога прямо залежить від нашої з вами співпраці: що більше буде наших із вами сильних та принципових кроків, то швидше закінчиться ця війна", - заявив Зеленський.

Президент сказав про справедливе закінчення війни.

"Відновленням нашої територіальної цілісності та надійним гарантуванням миру для всієї Європи", - сказав.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"Ми продовжуємо наші наступальні дії на фронті та крок за кроком звільняємо нашу територію. Це надзвичайно важливо - не зупинятися та знищувати позиції російських військових, їхню логістику, щоб окупант не міг адаптуватися", - заявив президент.

Потрібно активізувати роботу щодо нового санкційного пакету ЄС, сказав Зеленський.

"Будь-які санкційні паузи збільшують час російської агресії, а пауза після 11-го санкційного пакету вже надто затягнулася", - заявив.

Важливо також розширити санкції проти Ірану в чутливих для нього галузях, зокрема щодо імпорту обладнання та хімікатів, сказав президент.

Зустріч Ради міністрів ЄС із закордонних справ - перший такий форум в історії, що проходить за межами Євросоюзу, заявив голова дипломатії ЄС Жозеп Боррель.

Боррель під час візиту до Києва зустрівся з міністром оборони України Рустемом Умєровим обговорили подальшу військову допомогу від ЄС.