Перерахунок пенсії, атака на українські гідроелектростанції. Головне за 1 червня

Перерахунок пенсії, атака на українські гідроелектростанції. Головне за 1 червня

Внаслідок обстрілу у ніч на 1 червня Дніпровська гідроелектростанція у Запоріжжі перебуває у критичному стані. Трафік через станцію повністю зупинений, а рух з лівого берега на правий обмежений. Влада планує проводити консультації з фахівцями для відновлення безпечного руху через гідроелектростанцію.

Контроль над 70% міста Вовчанськ на півночі Харківщини перебуває у сил військових. У місті та його околицях тривають жорсткі бої з окупантами, але сили оборони тримають загарбників під контролем.

З 1 червня буде проведено перерахунок пенсій для працюючих громадян. Підвищення торкнеться лише невеликої частини одержувачів, а величина підвищення залежатиме від зарплати та стажу. Крім того, пенсіонери, які продовжують працювати, мають право на перерахунок після кожних 24 місяців. При цьому вони повинні мати додаткові 24 місяці стажу станом на 1 квітня 2024 року.

У російському місті Білгороді відбулися потужні вибухи. Під час обстрілу були пошкоджені будинки, але постраждалих немає. Також над містом спрацювала система протиповітряної оборони, яка збила кілька повітряних цілей.

Олігарх Новинський отримав благословення від Єрусалимського патріарха Феофіла III. Зустріч відбулася у Facebook.

Читайте також: