Олігарх Новинський взяв участь у освяченні російського храму на Кіпрі

Олігарх Новинський взяв участь у освяченні російського храму на Кіпрі

Освячення російського храму на Кіпрі

Екснардеп і диякон Московської церкви Вадим Новинський взяв участь в освяченні храму святителя Миколая Чудотворця в місті Лімасол на Кіпрі. Також присутні були голова Відділу зовнішніх церковних зв'язків Московського Патріархату митрополит Антоній та посол РФ в Республіці Кіпр Зязіков.

Митрополит Антоній очолив церемонію освячення храму, за яким молилися також митрополит Лімассольський Афанасій та ієрарх Єрусалимського Патріархату, митрополит Вострський Тимофій, клір Кіпрської та Російської церков.

Митрополит Афанасій проголосив подячну промову, в якій вислав своє захоплення патріархом Кирилом і сподівання, що храм об'єднає вірян різних національностей.

На одній з фотографій, опублікованих на сайті Відділу зовнішніх церковних зв'язків Московського Патріархату, видно диякона Московської церкви Вадима Новинського.

Ведеться кампанія з підтримки РПЦ в Україні та за її межами, в якій беруть участь Вадим Новинський, народний депутат Артем Дмитрук та інші особи.

Критика політика Вадима Новинського

Магнат Вадим Новинський отримав критику за виявлене співчуття до росіян, загиблих у теракті у Крокус-Сіті-холі, і відсутність співчуття до українців, яких Росія тривалий час понижує. Новинський звинуватив українців у черствості до росіян.

Мережа повна критики політика, який відстоює інтереси Московської церкви та співпрацює з РПЦ. Проте, сам Вадим Новинський вважає, що його дії націлені на підтримку православ'я.

Читайте також: - Страсна п'ятниця Вадима Новинського. Як зірвався хитрий план православного мільярдера - Підсанкційний олігарх Новинський захоплює контроль в "Харківобленерго". Заява компанії - Усі сини Новинського. Хто тепер боронить Московську церкву у Верховній Раді - "Правда" про Українську церкву. Якою вона є за гроші Новинського?

Читайте також: