Перші заморозки й сніг: українців попередили про різку зміну погоди

Найближчі вихідні будуть різними та змінними за погодними умовами. В суботу, 7 жовтня, північна частина країни, а також Волинь, Рівненщина та Харківщина переживуть прохід атмосферного фронту. Збільшиться хмарність і тут і там будуть невеликі дощі.

На решті території України буде суха повітряна маса, повідомила синоптичка Наталка Діденко на Facebook. В суботу очікується сильний і рвучкий вітер.

"Бережіть голову та будьте уважні до артеріального тиску і судин. Може бути різне самопочуття - не варто панікувати, але слід прислухатися. У ніч на понеділок є ймовірність заморозків! Найхолодніше буде в Карпатах, де 8 жовтня очікується мокрий сніг! Якщо плануєте зробити щось або прогулятися - комфортніше буде в суботу, а в неділю краще бути вдома. Осінь стає сильніше, ми любимо її теплі, сонячні прояви, але вона любить усі своїх дітей: і непосидючий вітер, і шкідливі заморозки, і дощі-плакси, і чудове бабине літо", - написала.

Температура повітря 7 жовтня становитиме +14...18°С, на півдні буде ще +18...23°С.

Подписуйтесь на наш телеграм канал новостей - INKORR

У неділю, 8 жовтня, холодний, інший, атмосферний фронт пройде Україну з північно-заходу на південний схід, зачепить всі регіони протягом доби. Тому в неділю падатиме дощ, іноді сильний. Південно-західний вітер зміниться на північно-західний зі штормовими поривами.

Температура повітря за заднім краєм фронту помітно знизиться і вдень становитиме +9...14°С. На півдні ще тримається тепліша погода на кілька градусів.

У Києві завтра, в суботу, очікується хмарна погода з локальним невеликим дощем, сильний південно-західний вітер і +17°С.

У неділю, 8 жовтня, в столиці передбачається помірний, іноді сильний дощ вночі та вранці. Вдень дощі послабнуть і припиняться. Знову буде сильний вітер. Похолодніше до +12...13°С.

Жовтень в Україні буде помірно теплим і зі зниженою кількістю опадів. На початку місяця температура трохи знизиться, а в другій половині місяця стане ще холодніше. На початку третьої половини місяця частота опадів трохи збільшиться в разі.