Підполковниця СБУ виявилася "фанаткою" Лукашенка, Януковича і "русского мира"

Державне бюро розслідувань оголосило підозру підполковниці Служби безпеки України в Рівненській області.

Вона виправдовувала російську агресію та поширювала фейки кремлівської пропаганди, повідомила пресслужба ДБР.

За даними слідства, офіцерка активно продукувала меседжі російської пропаганди та просувала антиукраїнські погляди. Зокрема вона переконувала, що війна в Україні вигідна насамперед Сполученим Штатам Америки.

Також фігурантка стверджувала, ніби саме через Україну, а не через Росію Європа потерпає від санкцій і підвищення тарифів.

"У розмовах службовиця захоплювалась політикою Лукашенка (самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка. Gazeta.ua) та шкодувала, що Янукович (президент-втікач Віктор Янукович. Gazeta.ua) покинув країну 2014 року. Наголошувала, що саме українська влада винна у повномасштабному вторгненні Росії через те, що не визнала "автономними" Донецьку та Луганську області", йдеться в повідомленні.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Крім того, посадовиця не вірить в обстріли сходу України росіянами, адже "вони прийняли рішення їх захищати", а українських військових звинувачує у постійних""провокаціях".

Також фігурантка намагалася представити російський ракетний удар по пологовому будинку в Маріуполі на Донеччині як "нагнітання обстановки", додала пресслужба СБУ.

Окрім того, українка заперечувала факти ворожих обстрілів Запорізької атомної електростанції в Енергодарі.

Жінка проходила службу в СБУ з 1996 року, проте раніше подібних настроїв не проявляла.

"Наразі її відсторонили від займаної посади, перебуває в розпорядженні. За результатами розслідування прийметься рішення щодо її подальшого звільнення", додали в ДБР.

Фігурантці загрожує до восьми років позбавлення волі.

До 14,5 років ув'язнення з конфіскацією майна засудили працівника СБУ, який працював на російські спецслужби. Зловмисник входив до складу одного з регіональних органів силового відомства .

За три місяці до початку повномасштабного вторгнення засуджений за власної ініціативи вийшов на зв'язок з представником російської спецслужби та запропонував йому співпрацю в обмін на гроші. Зрадник проводив розвідувально-підривну діяльність на користь Росії.