Підрив залізниці між РФ і Китаєм: пропагандисти вигадали пояснення (фото)

ЗМІ, які поширюють російську пропаганду, намагаються опровергнути інцидент, який стався на Байкало-Амурській магістралі в Бурятії, і показують фото з Північномуйського тунелю. Інформацію про це надає російський ресурс Baza.

На фотографії можна побачити вхід до тунелю і вид зсередини. Пропагандисти намагаються створити враження, що все працює у звичайному режимі.

За словами російських пропагандистів, "пожежа вантажного поїзда спричинена закриттям кабельної мережі". "Вантажний поїзд з 50 вагонів почав в'їжджати в тунель поблизу станції Окусікан в Бурятії, коли машиніст почув гаряче масло. У одному з вагонів почалася пожежа. Ні машиніст, ні його помічник не постраждали. Унаслідок інциденту виникли пошкодження трьох вагонів-цистерн – один з них повністю згорів", – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що Північномуйський тунель є найбільшим залізничним тунелем в Росії – його довжина становить 15 343 метри.

Як повідомлялося, вночі 30 листопада стався вибух на Байкало-Амурській магістралі в Бурятії. Це була успішна операція СБУ, яка призупинила єдиний серйозний залізничний шлях між Росією та Китаєм. Під час руху вантажного поїзда спрацювали чотири вибухові пристрої.