Після ракетних ударів є відключення світла у кількох областях

У звіті зазначається, що внаслідок масованого ворожого обстрілу у кількох областях України стало відключення електропостачання. У певних регіонах також спостерігаються інші проблеми.

Київщина

У двох громадах Київської області, внаслідок падіння уламків, пошкоджено повітряні лінії 10кВ, що спричинило відключення електропостачання для 843 абонентів. Крім того, невідомі особи перекрили засувку в газовому колодязі, що призвело до відключення 341 споживача від газопостачання.

Дніпропетровщина

На Дніпропетровщині внаслідок обстрілу пошкоджено повітряну лінію 150 кВ. Попередній обстріл спричинив відключення 3,3 тисяч абонентів, але всіх вже підключено до електромереж.

Одещина

У Одеській області обстріл призвів до пошкодження повітряних ліній 0,6 кВ. В даний час проводиться огляд мереж для виявлення і виправлення пошкоджень.

Харківщина

Внаслідок нічних і ранкових обстрілів на Харківщині пошкоджені мережі в п'яти громадах області. За останню добу підключено 21 абонента, але знеструмлено 605 точок обліку. В наслідок бойових дій без електропостачання залишається 16,6 тисяч споживачів.

Додатковою проблемою є вихід чадного газу в будинку в Ізюмському районі Харківщини. Двоє мешканців отруїлися чадним газом, одного з них госпіталізовано до лікарні.

Знеструмлення через бойові дії

Донеччина

У результаті бойових дій в Донецькій області відключено електропостачання для чотирьох населених пунктів з 3,3 тисячами абонентів. За останню добу підключено 43 населених пункти з 5,9 тисячами споживачів. Залишається без напруги 132 населених пункти, що становить близько 126 тисяч точок обліку.

Запоріжжя

На Запорізькій області через бойові дії без електроенергії залишається 63 населених пункти (5,6 тисяч абонентів), а також через технічні причини відключено 1 населений пункт (16 споживачів).

Херсонщина

У Херсоні підключено 238 споживачів, але залишається без електропостачання 4,3 тисячі клієнтів. В області підключено 1 населений пункт з 1,1 тисячами абонентів, але залишається без напруги 45 населених пунктів з близько 26 тисяч точок обліку.

Чернігівщина

В Чернігівській області через бойові дії знеструмлено 16 населених пунктів з майже тисячею споживачів, а також через технічні причини постраждало 634 клієнта в 4 населених пунктах.

Ситуація у енергосистемі стабільна і контрольована, і немає потреби в планових відключеннях для побутових споживачів.

Ще раз нагадаємо, що станція метро "Лук'янівська" у Києві пошкоджена під час атаки росіян на Україну. Після атаки станція працювала як укриття, а поїзди проїжджали її без зупинки.

29 грудня в Україні оголошено повітряну тривогу через ракетну небезпеку в більшості областей.

Російські окупанти здійснили масовану ракетну атаку на Харків. Було зафіксовано вісім прильотів ракет та дві атаки. Також у Львові пролунали вибухи, а у Конотопі відбувся ракетний удар. Окрім цього, у Києві та Одесі також спостерігаються вибухи і пожежі на об'єктах критичної інфраструктури.

Ситуація залишається напруженою, і Україна продовжує боротися з російською агресією.