Післявиборча Польща. Посол оцінив ймовірні зміни у підтримці України

Посол України у Польщі, Василь Зварич, вважає, що можливий конфлікт між урядом та президентом Польщі, Анджеєм Дудою, не вплине на підтримку України, а навпаки, об'єднає всі політичні сили. Він про це розповів у інтерв'ю "Главкому".

"Це внутрішні питання Польщі. Хотів би, щоб ніщо з цього не вплинуло на зовнішню політику з приводу України і динаміку нашої взаємодії. Українське питання не розійматиме, а навпаки, об'єднає всі політичні сили Польщі", - зазначив посол.

Зварич вбачає 13 листопада як відправну точку для подальшого розвитку подій у Польщі, оскільки саме в цей день відбудеться перше засідання Сейму нового скликання. Він додав, що поки немає впевненості, кому президент Анджей Дуда довірить формувати кабінет міністрів.

"Як дипломати, ми підтримуємо зв'язок з усіма політичними силами в Польщі. Підкреслюю, що питання всеохопної підтримки України має позапартійний характер. Наша країна залишається постійно у центрі уваги", - додав дипломат.

Раніше було повідомлено, що президент Польщі Анджей Дуда доручив Матеушу Моравецькому сформувати уряд. За словами президента, спікером Сейму на перших засіданнях після парламентських виборів він призначив Марека Савицького з Польської народної партії.

На парламентських виборах у Польщі перше місце зайняла правляча партія "Право і справедливість". Згідно з результатами виборів, керівна партія набрала 35,38% голосів, опозиційна "Громадянська коаліція" - 30,70%, далі йдуть "Третій шлях" (14,40%), "Лівиця" (8.61%) і крайньо-права і антиукраїнська "Конфедерація" (7,16%).