Південна Корея провела артилерійські навчання на тлі погроз Кім Чен Ина

Південна Корея намагається звести до мінімуму загрозу з боку КНДР

Міністр оборони Південної Кореї Шин Вон Сік повідомив, що їхня країна намагається змусити КНДР зрозуміти, що її провокаційна поведінка може спричинити її власне руйнування. Це заявлення він зробив відповідно до висловлювань Кіма Чен Ина про те, що він закликає активізувати підготовку до придушення Південної Кореї. З огляду на це, міністр оборони зазначив, що Південна Корея більше не розглядає КНДР як потенційного партнера щодо примирення та повної єдності.

«Ми повинні змусити КНДР відчути всім серцем, що безрозсудна провокаційна поведінка, яка загрожує Республіці Корея, незабаром стане прелюдією до руйнування», — сказав Шин.

Також Шин попередив, що провокаційні загрози від КНДР відбуватимуться й у новому році. Він закликав зміцнити готовність до відповіді на ці загрози.

«У цій серйозній ситуації з безпекою збройним силам необхідно посилити свою готовність, щоб розтрощити ворога. Тільки потужна сила може підтримувати справжній мир, а не слова, папери або марнославні омани», — додав він.

У зв'язку з цим Південна Корея провела артилерійські навчання з активною стрільбою. Військовослужбовці третьої піхотної дивізії артилерії відпрацьовували реагування на вогневі провокації з боку противника. Під час навчань було здійснено приблизно 150 пострілів.

Раніше Кім Чен Ин наказав своїм військовим знищити Сполучені Штати та Південну Корею, якщо їх спровокують. Він також прискорив підготовку до війни.