Побив дружину до смерті: затримано ексміністра Казахстану

У одному з ресторанів в Астані колишній міністр економіки Казахстану побив свою дружину під час сварки, що призвела до її смерті. За цим повідомляє місцеве видання Ulysmedia.

Повідомляється, що дружина, Салтанат Нукенова, померла до приїзду медиків. Куандик Бішимбаєв, колишній міністр, був затриманий.

Згідно з інформацією видання, ресторан належить сім'ї Бішимбаєва. Свідки стверджують, що подружжя прийшло до свого ресторану вже 8 листопада і провело там усю ніч у VIP-кабінці, вживаючи алкоголь. Після прокидання пара залишилася в ресторані і продовжувала відпочивати, а ввечері 9 листопада виникла суперечка, яка згодом переросла у фізичну сутичку.

За даними ЗМІ, загибла займалася астрологією і мала власний блог. Вона брала плату за консультації, вартість яких становила близько 80 тисяч тенге (приблизно 170 доларів).

Бішимбаев був міністром економіки Казахстану з травня до грудня 2016 року. У 2018 році його визнано винним у отриманні хабарів на суму 346 мільйонів тенге, розкраданні 1,2 мільярда тенге державних коштів і засуджено до 10 років позбавлення волі. У 2019 році він вийшов на волю. Він заперечує свою провину і зазначає, що він відповідає перед главою держави, просячи його і народ Казахстану про вибачення. Грошей, які зникли з держбюджету і були згадані у справі, слідчі так і не знайшли.

Загибла Нукенова одружилася на Бішимбаєві минулого року.

До речі, раніше у Польщі в місті Бидгощ трапилися сімейні розбірки між українцями через ревнощі. Двоє чоловіків у віці 22 і 25 років загинули, а 25-річна жінка перебуває у важкому стані.