Подалася до лав ЗСУ ще у 2016 році. Згадаймо Анну Ярмуратій

Кожного дня о 9 ранку українці вшановують пам'ять всіх, чиє життя забрала російсько-українська війна. Сьогодні згадаємо Анну Ярмуратій.

17 липня 2022 року через ракетний обстріл Миколаєва загинула 30-річна Анна Ярмуратій, що народилася в селі Жерденівка Гайсинського району Вінниччини. Разом із сестрою та племінниками вона була учасником народного колективу Новоселівського сільського клубу. 

Дівчина приєдналася до ЗСУ ще в 2016 році і була учасницею АТО. Вона служила в 59-тій окремій мотопіхотній бригаді імені Якова Гандзюка, на посаді штаб-сержанта.

«Моя донька - справжній патріот. Вона хотіла працювати в поліції, але я її відмовила. І вона вирішила служити в армії. Вона поїхала на Донбас, де познайомилась з Сергієм, моїм майбутнім зятем. У липні 2017 року вони одружилися в Жерденівці і вирішили, що тут будуть жити. Сергій родом з села Болган Піщанського району, де його бабуся живе. Вони періодично їздять туди, а також навідуються до мене декілька разів на рік», - розповідала мама Анни ще до розгортання повномасштабної війни.

У рідному селі Анну пам'ятають як усміхнену, життєрадісну і співчутливу людину. 

«Главком» долучається до хвилини мовчання. Ми вшановуємо пам'ять всіх українців, які загинули у боротьбі за Батьківщину. Ми згадуємо загиблих від рук російських загарбників, запалюємо свічки пам'яті та схиляємо голови в скорботі під час загальнонаціональної хвилини мовчання, вшановуючи яскраву пам'ять громадян України, які віддали життя за свободу і незалежність держави: усіх військових, цивільних і дітей, всіх, хто загинув в боротьбі з російськими окупантами та через напад ворожих військ на українські міста і села.