Подоляк відповів, чи можливі переговори з Росією

За словами радника керівника Офісу Президента Михайла Подоляка, переговори з Росією неможливі через те, що Росія бажає капітуляції України, незалежно від того, яким розумінням є перемовини. Він також заявив, що українська влада не відчуває тиску Заходу щодо переговорів.

Росія бажає негайно розпочати переговори, але за умови, що вона залишиться на окупованих територіях і конфлікт буде зупинений і заморожений. Таким чином, Росія уникне відповідальності за воєнні злочини та руйнування економічної інфраструктури України.

За словами Подоляка, зовнішня експансія та тиск на інші країни є способом для Росії контролювати внутрішній політичний простір. Внаслідок поразок, Росія починає виглядати як революційна ситуація в її внутрішньому просторі.

В української влади немає намірів сідати за стіл переговорів з Росією, і її західні партнери не чинять на це жодного тиску. Міністр оборони Італії також заявив, що ще занадто рано для проведення мирних перемовин між Україною та Росією, яка знаходиться в повномасштабній війні.

За даними NBC News, офіційні особи США та ЄС почали тихо обговорювати можливість мирних переговорів з Росією з представниками української влади.