Польща викликає «на килим» голову російської дипмісії через інцидент з ракетою

Польща викликала на килим повіреного у справах Росії через порушення повітряного простору

Міністерство закордонних справ Польщі викликало повіреного у справах Росії Андрія Ордаша через порушення повітряного простору Польщі російською ракетою. Про це повідомляє пресслужба МЗС Польщі.

Заступник міністра закордонних справ Польщі Владислав Теофіл Бартошевський вручив Ордашу ноту протесту, в якій Польща вимагає пояснень з приводу інциденту та закликає Росію припинити подібні дії.

Порушення повітряного простору Польщі

У п’ятницю, 29 грудня, у повітряний простір Польщі з боку України увійшов неідентифікований літальний об'єкт.

Ракетне порушення Польщі російською ракетою

За офіційною інформацією представників польського війська, об'єкт, який залетів з України до Польщі, був російською ракетою. Вона була випущена під час масованого обстрілу українських міст.

Загроза безпеці Польщі та реакція

У листопаді 2022 року Росія завдала масованого ракетного удару по Україні, під час якого ракета впала в прикордонному селищі Польщі, спричинивши загибель двох людей. Тому Польща терміново скликала Комітет Ради міністрів з питань національної безпеки і оборони та підвищила боєготовність деяких підрозділів. Президент Польщі також провів нараду з військовими та обговорив ситуацію з генеральним секретарем НАТО.

Реакція Польщі на порушення повітряного простору

Польща викликала повіреного у справах Росії та вимагає пояснень з приводу порушення повітряного простору країни. Також закликає Росію припинити подібні дії.