Польща вночі двічі піднімала в повітря військову авіацію 

Польща підняла літаки через ракетну атаку з боку Росії

У ніч проти 27 квітня Польща двічі піднімала в небо військові літаки через російську ракетну атаку, спрямовану на захід України. Про це повідомлено оперативним командуванням збройних сил Польщі.

«У зв’язку з початком чергової хвилі ударів дальньої авіації Російської Федерації по об’єктах, розташованих на території України, відбулося активування польської та союзницької авіації, що може призвести до підвищення рівня шуму, особливо в південно-східній частині країни», - йдеться в повідомленні.

Збройні сили Польщі запевнили, що розпочали необхідні процедури «для забезпечення безпеки повітряного простору». Військові підкреслили, що ведуть постійний моніторинг ситуації.

Польща загортає літаки через атаку Росії

Це не перший раз, коли Польща піднімає свої літаки під час ворожої атаки на Україну. 19 квітня Варшава також реагувала на ракетний удар Росії підняттям літаків. Мешканців південно-східного регіону попереджали про «підвищений рівень шуму».

Атаки на енергетичну інфраструктуру

Нагадаємо, що в ніч на 27 квітня Росія атакувала енергетичну інфраструктуру країни в Дніпропетровській, Івано-Франківській та Львівській областях. Чотири теплоелектростанції ДТЕК постраждали від атаки, є поранені.

Атака на Харків

Сьогодні вночі російські загарбники вдарили по Салтівському району Харкова, поцілили по території психіатричної лікарні. Одна пацієнтка зазнала поранень: уламками скла вона отримала поріз голови. Лікарі надали їй допомогу на місці. Біля медичного закладу, в який влучили дві ракети, перебувало понад тисяча людей.

Вибухи у Дніпрі

Також у Дніпрі вранці 27 квітня прогриміли вибухи під час повітряної тривоги. Це призвело до проблем зі світлом та водопостачанням в місті.