Польські фермери поновили блокування вантажівок на кордоні

Польські фермери заблокували рух вантажівок на кордоні з Україною

Зранку 18 квітня польські фермери заблокували рух вантажівок на двох напрямках: "Корчова-Краківець" та "Медика-Шегині". Про це повідомили представники Державної прикордонної служби України.

Блокування розпочалося після 9 ранку на території Польщі. На КПП "Краківець" фермери блокують рух вантажівок в бік України, а на КПП "Шегині" - як на виїзд з Польщі, так і на в'їзд. За інформацією прикордонників, акція триватиме до 9:00 20 квітня на "Краківцю" і до 9:00 19 квітня на "Шегинях".

У чергах стоять близько 1500 вантажівок

На сьогоднішній ранок у чергах на території Польщі на цих напрямках стоять близько 1500 вантажівок. Рух легкових автомобілів та автобусів не ускладнений.

Заблоковані також напрямки пунктів пропуску "Ягодин" та "Рава-Руська"

Польські протестувальники продовжують ускладнювати рух вантажівкам на напрямках пунктів пропуску "Ягодин" та "Рава-Руська". Через ці пункти пропуску вантажівки в бік Польщі не пропускаються.

За ранковою інформацією, черги на території Польщі на "Ягодині" і "Раві-Руській" складаються з близько 600 вантажівок.

Польські фермери продовжують акцію протесту

Польські фермери, які протестують на кордоні з Україною, оголосили про продовження акції до 30 квітня. Це призведе до втрати Україною 6,5 млрд грн надходжень від митниці за березень.

Нагадаємо, протести почалися 6 листопада і спрямовані, зокрема, на повернення практики дозволів для українських перевізників, що була скасована угодою з Євросоюзом.