Польським перевізникам не дозволили блокувати перехід "Медика - Шегині"

Нова влада в Медиці не дозволила перевізникам блокувати рух вантажівок через "Медика Шегині"

Вантажівки зможуть продовжувати рухатися через пункт пропуску "Медика Шегині" в польському місті Медиця, оскільки місцева влада не надала дозвіл перевізникам на блокування руху. Про це заявив Рафал Меклер, політик ультраправої партії Ruch Narodowy, який представляє перевізників, що страйкують.

У попередній заяві перевізники з Меклером сповістили про намір провести страйк в Медиці з 15 січня до 15 березня 2024 року. Проте, підтримувачі Меклера закликали до блокування, незважаючи на рішення влади, але сам Меклер не коментував ці заяви. Тим часом перевізники планують подати апеляцію до районного суду у Перемишлі.

Фермери блокують чотири вантажні пункти пропуску на кордоні з Україною

Страйкуючі фермери, які присоединилися до перевізників, домовилися з центральною владою Польщі і припинили блокаду прикордонного переходу в Медиці. Проте, все ще залишаються заблоковані три з чотирьох вантажних пунктів пропуску на кордоні з Україною: "Рава-Руська Гребенне", "Краківець Корчова" і "Ягодин Дорогуськ". Це призводить до утворення багатокілометрових черг на кордоні, де водії змушені чекати на перетин кілька днів або навіть кілька тижнів, проводячи все це час у вантажівках.

Акцію протесту на кордоні з Україною відновили польські фермери на початку січня. Вони заявили, що не будуть блокувати автомобілі з гуманітарною допомогою і швидкопсувними товарами, а рух легкових автомобілів та автобусів буде відбуватися без перешкод.