Порошенко привітав "5 канал" з 20-річчям

П'ятий президент Петро Порошенко привітав із 20-річчям "5 канал". "Рівно 20 років тому народився головний телеканал проукраїнської опозиції "5 канал". Це була відповідь на закручування гайок з боку влади, вольове рішення журналістів не допустити диктатури та цензури. Але 20 років потому вони не можуть спокійно й вільно мовити в демократичній країні. За два десятиліття вони пройшли вогонь і воду, загартувалися найвищим гартом у вогнях двох революцій та російської навали", нагадав п'ятий президент.

"Неймовірний колектив чесних, вірних Україні та журналістиці професіоналів. Я бачив їх на всіх історичних для нашого народу подіях. Помаранчева революція, викриття злочинів регіоналів, робота під пресингом та погрозами бандитів при владі. В атмосфері, де будь-хто, хто говорить правду, міг заплатити за неї життям. Не боялися жодної влади з авторитарними схильностями. Революція Гідності, навіть у найнебезпечніші й найважчі моменти. В диму шин, на барикадах, під кулями. Коли цінності та правда пройшли випробування вогнем і мечем. Всі роки війни на фронті. Під обстрілами, воєнкорами, разом із хлопцями та дівчатами, на передовій", зазначає Порошенко.

"І я певен, що вони продовжать свою благородну справу й після нашої Перемоги. Навіть попри тиск. Бо без незалежної журналістики, як четвертої влади, країна ніколи не зможе стати успішною. Дякую за вашу невтомну працю, "5 канал"! З ювілеєм!", написав Порошенко у соцмережах.

"5 канал" український інформаційнопросвітницький телеканал. До 2021 року телеканал належав Петру Порошенку, а з 2021 року входить до медіаконгломерату "Вільні медіа"