Посол Корсунський назвав японське озброєння, яке цікаве Україні

Українська дипломатія шукає форми співпраці з Японією

Посол України в Японії Сергій Корсунський розповів, що Україна проявляє зацікавленість у протидронних лазерних гарматах, електроніці, обладнанні для розмінування та радарах, які є у Японії. Він підкреслив, що такі спільні проекти вже існують, а деякі з цих технологій вже передано Україні.

Зазначено, що у Японії є протидронні лазерні гармати та гарні радари, які можуть бути цікаві Україні. Крім того, японці мають обладнання для розмінування, яке є дуже цінним. Японія також надає допомогу в гуманітарній сфері та у розмінуванні України.

Посол підкреслив, що співпраця з Японією в оборонній галузі могла б сприяти посиленню протиповітряної та протиракетної оборони України. Корсунський зазначив, що список потреб України відомий японським партнерам, і кожна країна має вирішувати сама, як врахувати їх власну національну безпеку.

Посол також зауважив, що на сьогоднішній день сила Японії полягає в її фінансах, економіці і дипломатичній сфері, а не у військовій. Водночас, Японія перебуває в складній ситуації, оскільки має трьох ворогів, а саме Росію, Північну Корею та Китай. Тому співпраця з Україною може бути важливою для Японії.