«Правда» про Українську церкву. Якою вона є за гроші Новинського?

УПЦ Роберта Амстердама Такеру Карлсону

Такер Карлсон – проповідник неправди в Америці, який є послідовником Трампа. В своєму інтерв'ю адвокат УПЦ Роберт Амстердам Такеру Карлсону розповідає про після-правду, яку пропагує УПЦ та фінансується о. Вадимом Новінським. Таким чином, Карлсон стає хорошим прикладом проповідника після-правди. Амстердам заявляє, що УПЦ має тисячолітню історію, тоді як ПЦУ існує всього 5 років.

У дійсності фактам відповідає, що ПЦУ була створена лише 5 років тому, тоді як УПЦ існує вже 33 роки. Своє походження вона отримала від митр. Філарета та патр. Олексія, який дав їй грамоту про самоврядування. І саме ця грамота є основою для існування УПЦ. З іншого боку, 1000 років тому була заснована Київська митрополія Константинопольського патріархату, але УПЦ оборвала стосунки з ним.

Якби УПЦ мала тисячолітню історію, це означало би, що вона зарубала стосунки с самою собою, але Карлсона ці деталі не хвилюють. Його єдине зацікавлення – дискредитувати демократів, навіть якщо це означає ушкодження Україні. Так само УПЦ та Новінський готові принести в жертву Україну заради своїх корпоративних інтересів.

При цьому адвокат називає УПЦ "гілкою християнства", що відповідає протестантській теорії. Цей характеристичний опис повністю підходить до УПЦ, яка є антиекуменічною. Крім того, адвокат виступає проти твердження, що УПЦ та ПЦУ – це одна релігія.

В остаточному підсумку, видно, наскільки далеко можна піти, щоб захистити свої корпоративні інтереси.