Прем'єр-міністр Японії може втрати посаду через скандал – ЗМІ

У Японії виник скандал із політичними пожертвуваннями, який може призвести до відставки прем'єр-міністра Фуміо Кісіди. За допомогою прийомів та вечорів, на які бізнесмені купують квитки, збираються кошти вартістю 20 тисяч йен (близько $136). Встановлюються квоти на кількість квитків, і ті, хто перевищує цей обсяг, отримують гроші від представників ЛДП. Проте, ці кошти не відображаються у фінансовій звітності, тому можуть використовуватися як секретні фонди або відкати владі.

Після виникнення скандалу, Кісіда наказав припинити збір коштів на вечорки. Проте, існують заклики до нього залишити свою фракцію, щоб відновити довіру громадськості до ЛДП. Рейтинги схвалення Кабінету міністрів впали до найнижчого рівня з того часу, як Кісіда став прем'єр-міністром.

Фуміо Кісіда, який очолює G7 цього року, обіцяв надати Україні близько $4,5 млрд на підтримку після російської агресії. Також планується обмежити фінансування Росії її незаконної війни та скоротити її доходи від енергетики і видобутку. Крім того, українські рятувальники отримали від Японського агентства міжнародного співробітництва JICA та компанії Shabondama Soap Co., Ltd.2 техніку для гуманітарного розмінування.