Прем'єр Польщі підтримав протестувальників на кордоні

За словами прем'єр-міністра Польщі Матеуша Моравецького, дозволи для українських перевізників можуть стати альтернативою до страйку на кордоні, який триває вже 24 дні. Про це повідомляє агенція PAP.

Під час засідання Сейму Моравецький відзначив, що розуміє багато аргументів протестувальників з України, які перебувають на кордоні.

Він заявив: "Наша делегація в Києві узгодила деякі зміни, які можуть сприяти тому, що порожні вантажівки, що повертаються через кордон, будуть пропускатися. Це в певній мірі зменшить затори і полегшить ситуацію з протестом".

Важливо також, щоб міністр інфраструктури отримав відповідні директиви від Ради Міністрів інфраструктури Євросоюзу, які покликані відновити попередню дозвільну систему.

Слід зазначити, що з 6 листопада польські перевізники заблокували кілька пунктів пропуску на кордоні з Україною. Це стосується ПП "Ягодин-Дорогуськ", "Краківець-Корчова" і "Рава-Руська-Гребенне". Причиною страйку стало скасування вимоги, згідно з якою українські перевізники повинні отримати дозвіл на перетин кордону.

Польський політик та лідер опозиційної партії "Громадянська коаліція" Дональд Туск звинуватив поточний уряд у бездіяльності, коментуючи ситуацію з блокуванням кордону з Україною.

Раніше міністр інфраструктури Польщі Анджей Адамчик надіслав листа своєму українському колезі, закликавши виконати вимоги польських протестувальників.