Прем'єр Саксонії закликав Україну змиритися із втратою територій: МЗС відреагувало

Заява речника МЗС України щодо втрати територій

Речник Міністерства зовнішніх справ України, Олег Ніколенко, заявив у Facebook, що якщо Україна прийме втрату територій, російські війська стануть ближчими до Німеччини та зокрема до Саксонії. Він зазначив, що мир в Європі залежить від поразки Москви і закликав німецького політика переглянути свою політику щодо Росії.

“Мир в Європі лежить через поразку Москви. Закликаємо німецького політика подивитися правді в очі: спочатку пані канцлер Ангела Меркель, а згодом із канцлер Олаф Шольц докладали великі зусилля, аби переконати Путіна зупинити війну”, - заявив він.

Ніколенко також наголосив, що в їхній політиці, щодо Росії, Німеччина повинна більше підтримувати Україну і висловив вдячність німецькому федеральному уряду за підтримку.

Заява прем'єра Саксонії щодо тимчасової втрати територій

Прем'єр Саксонії, Міхаель Кречмер, відзначив, що Україна повинна змиритися з тимчасовою втратою територій для досягнення перемир'я з Росією. Він закликав німецький уряд не лише постачати зброю Україні, але й вдаватися до дипломатичних ініціатив для припинення конфлікту.

“Можливо, що для перемир'я Україні спершу потрібно буде прийняти тимчасову втрату контролю над деякими територіями. Жоден квадратний метр української території не став російським. Але, як і в інших великих війнах, настав час для фінального рішення”, - зазначив прем'єр Саксонії.

Крім того, Кречмер висловив свою думку про зміну політики Німеччини щодо Росії.