Президент Латвії вказав, де ЄС може взяти додаткові снаряди для України

Президент Латвії, Едгарс Рінкевичс, висловив думку, що Євросоюз повинен переговорювати з будь-якими країнами, які готові постачати снаряди Україні. Цю інформацію передає видання «Суспільне».

За словами латвійського президента, існують країни, які досі купують боєприпаси в європейських заводах.

«Якщо ці країни не мають активної військової ситуації, то, напевно, ми можемо відкласти їхні закупівлі. Це є доцільним кроком», - заявив Рінкевичс.

Президент Латвії впевнений, що ЄС повинен укладати угоди з усіма країнами, які є постачальниками снарядів для України, «за винятком друзів і союзників Російської Федерації».

Нагадаємо, що Едгарс Рінкевичс, перебуваючи у Києві, зазнав сутички з дронами під час атаки на столицю України. Разом з прем'єр-міністром Литви Інґрідою Шимоніте, він провів укриття близько шести годин.

За даними, протягом ночі 25 листопада ворожі дрони запустили рекордну кількість ударів. Було випущено близько 75 Shahed-131/136 бойових дронів, 71 з яких було знищено.

На даний момент українські захисники заявили про знищення 66 дронів-камікадзе в Києві та Київській області.

Рятувальниці також показали фотографії наслідків нічних ударів по Києву.

Жителям Києва та області служби електропостачання попередили про можливі проблеми, які виникнуть в результаті атаки проти виручних об'єктів.