Приготуйте солодкий пиріг і не виходьте з дому: заборони та традиції 28 вересня

28 вересня віряни вшановують преподобного Харитона Сповідника. Це християнський святий, який жив у IV столітті та постраждав за віру під час гонінь на християн.

Він був родом із Іконії, де побачив мученицьку смерть святої Фекли, яку він шанував усе своє життя. Після звільнення з в'язниці він вирушив у паломництво на Святу Землю, де був захоплений розбійниками і врятувався від них дивом.

Він залишився жити у печері і зробив із неї церкву. Там почав свій пустельницький подвиг і привернув до себе багатьох учнів.

Заснував три монастирі в Юдейській пустелі: Фаранську, Єрихонську та Сукійську лаври. Також дав своїм учням правила чернечого життя, які вплинули формування Єрусалимського Типікона. Він помер близько 350 року та був похований у Фаранській лаврі.

Прикмети

Зайці ще не змінили забарвлення зима ще не прийде.

Північний вітер прогнозує сувору зиму.

Шерсть у собаки дуже густа будуть сильні морози.

Що завтра не можна робити

Небажано прибирати і працювати в хаті. Вважається, що можна "вигнати" все хороше з оселі.

Також наші предки намагалися не планувати на цей день вінчання.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

З давніх пір люди вірили, що 28 вересня несприятливий день, тому намагалися не виходити з дому, щоб не накликати на себе біди.

Що можна робити завтра

Цього дня існувала цікава традиція сімейна пара готувала разом солодкий пиріг, яким пригощала рідних і близьких. Вважалося, що так можна отримати довге і щасливе життя разом.

У церкві є дні, коли поминають покійних. Їх називають батьківськими суботами. У храмах проводять особливі служби, а віруючі відвідують кладовища.

Gazeta.ua дізнавалася, коли поминати рідних за новим календарем.