Прикордонники витягли з Тиси двох закарпатців, які намагалися незаконно потрапити в Україну

Рятування закарпатців від прикордонників

Прикордонники Мукачівського загону разом з румунськими колегами врятували двох закарпатців, які спробували незаконно перетнути кордон із Румунії в Україну через річку Тиса. Пригода сталася на Рахівщині. Обидва чоловіки перебували у Чехії, але вирішили здивувати своїх родичів та провести новий рік разом українському.

Проте, їхній задум майже закінчився трагедією. Навіть у гідрокостюмах вони зануритися в річку не змогли через переохолодження та потужну течію. Один з чоловіків був відкинутий назад на румунський берег, де його порятували місцеві прикордонники, а інший дістався українського берега, але не міг самостійно вийти з води через знеможення.

Допомогу потерпілому чоловікові надав прикордонний наряд з відділення "Великий Бичків". Вони витягли його з води і надали першу допомогу, дозволили перевдягнутися у сухий одяг та зігрітися.

Прикордонники звернули увагу на небезпечність гірських річок та нагадали, що навіть без морозів течії є швидкими та повноводними.

Загиблі при спробі перепливання річки

З початку конфлікту з Росією прикордонники вже знайшли 19 тіл чоловіків, які втопилися під час спроби незаконного перепливання річки Тиса. Зазначається, що порівняно з минулим роком кількість таких випадків зменшилася.

Також варто відзначити, що Держприкордонслужба України за останній рік викрила понад 220 протиправних груп, які займались незаконним переправленням чоловіків за кордон.