Прикрив собою побратима. Згадаймо 23-річного Дмитра Дутку

Українські військові вшановують пам'ять загиблих внаслідок російсько-української війни

Кожного дня о 9 ранку українці вшановують пам'ять тих, хто загинув унаслідок війни. Сьогодні ми згадуємо солдата Дмитра Дутку, який був вбитий під час бойових дій на Донеччині.

23-річного Дмитра Дутку, якого кличуть Мітяй або Лис, вбили 9 січня 2023 року біля села Григорівка. Він отримав смертельну травму внаслідок ворожого обстрілу.

Дмитро народився і жив у Івано-Франківській області. Він був талановитим художником і займався хортингом. Також він працював у лісгоспі, був інструктором та тренером з хортингу, і активно займався спортом і туризмом.

У 2020 році Дмитро підписав контракт із ЗСУ і служив у десантно-штурмовій бригаді. Він був дуже сміливим і винахідливим воїном. Дмитро навчався у Великій Британії на оператора безпілотних літальних апаратів і обіймав посаду командира відділення безпілотних авіаційних комплексів розвідувального взводу.

Життя триває - точиться війна.

Дмитро Дутка

Дмитро загинув 9 січня 2023 року разом зі своїми побратимами. Він прикрив одного зі своїх товаришів, що дозволило йому вижити. Його волонтерка та подруга Вікторія Торес назвала його дуже перспективним та невгамовним хлопцем.

Рідні та знайомі Дмитра зазначають, що він був веселим і розумним, талановитим музикантом і віршованим читачем. Він завжди був мотивованим і мав багато мрій. Дмитро завжди був готовий відстоювати свою країну.

Трагічна смерть Дмитра Дутки є великою втратою для України. Ми вшановуємо його пам'ять, а також усіх героїв, які віддали своє життя за свободу нашої держави.