Примусове переселення з квартир: Фінляндія засмутила громадян новою ініціативною

Уряд Фінляндії вважає, що понад 56 тис. безробітних і малозабезпечених жителів країни живуть за межами своїх можливостей. За інформацією уряду, ці особи, які отримують допомогу для забезпечення мінімального рівня життя, орендують квартири, чия вартість превищує припустиму норму витрат на житло.

Уряд пропонує зменшити житлові витрати отримувачів допомоги шляхом переїзду в дешевше житло. Згідно з новим законопроектом, особи, які отримують допомогу, можуть бути зобов'язані знайти дешевше житло, якщо вони орендують квартиру, ціна на яку перевищує встановлену норму.

Конституційний комітет парламенту вважає, що потрібно розширити можливості для пошуку доступного житла, особливо якщо його неможливо знайти в муніципалітеті проживання. Уряд вважає, що це дозволить скоротити витрати на виплату допомоги, які розподіляються між муніципалітетами та державою і складають 31 млн євро.

Прогнозується, що це також призведе до збільшення кількості трудово зайнятих осіб на 1200. Фінський уряд планує набуття чинності зміни закону у липні наступного року.

Додамо, що Фінляндія підтримує передачу заморожених активів росіянам за кордоном на користь України. Про це заявив міністр зовнішньої торгівлі та розвитку Фінляндії Вілле Тавіо в інтерв'ю Укрінформу. Він також зазначив, що Фінляндія готова підтримати Україну в подоланні наслідків російської агресії та розробляє національний план для майбутньої відбудови у співпраці з приватним сектором.

Нещодавно Фінляндія зупинила перетин кордону велосипедистами з Росії. Про це повідомив заступник командира Прикордонної служби Південно-Східної Фінляндії Юкка Луккарі. За даними служби, нелегальні мігранти все частіше використовують велосипеди для незаконного в'їзду до Фінляндії. За останній тиждень таких випадків було приблизно 30.