Привідкрилася завіса. Путін отримав в Еміратах попередження

Завіса відкрилася і стало відомо, що Путін говорив з представниками Саудівської Аравії та Об'єднаних Арабських Еміратів.

Росія зобов'язалася надати більше даних щодо виробництва, переробки та експорту нафти, як повідомляє Reuters.

Це сталося на тлі рекордного зростання доходів російського бюджету від нафти протягом серпня-жовтня. Інформації про листопад поки що немає.

Проте, на Близькому Сході є сумніви в щирості Росії щодо зменшення видобутку нафти у рамках домовленостей з ОПЕК+. Візит Путіна був не переможним, а виправданням. Ймовірно, зустріч сталася лише після того, як Путін погодився розкрити інформацію.

З іншого боку, цей візит є попередженням. Араби стверджують, що їх не потрібно обманювати. А зачіпки до церков і проїзди під ними - це лише деталі.

У результаті, сторони, схоже, домовилися, що одна сторона надасть всі дані, а друга буде поводитися так, немов нічого такого не відбулося. Але слід звернути увагу на те, що Росія витіснила Саудівську Аравію з першого місця щодо поставок нафти в Китай.

Нас це поки що не стосується, але в майбутньому, з урахуванням бажання Саудівської Аравії стати посередником у конфлікті з Росією, ця історія може стати для нас дуже важливою. Буде виявлено брехня Росії та її маніпуляції зі статистикою. Тому наближення до країн Близького Сходу стає одним з найважливіших напрямків для нас. Важливо бути готовими до великої гри, а не залишатися осторонь.